Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- 90 g manteiga sem sal, gelada e cortada em cubos
- 45 g água
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 80 g cebola, cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite de oliva
- 2 tomates italianos maduros
- 300 g palmito em conserva, picado (reserve a água)
-
40
g azeitona verde, sem caroço e picada
lub 40 g azeitona preta, sem caroço e picada - 1 folha de louro seco
- 1 gema de ovo, para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 284 kJ / 68 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 99 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de rolo
40 min
Curau de milho verde
30min
Biscoito goiabinha
45min
Beijinho de coco
2h 15 min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Torta capixaba
1u. 30min
Massa aerada (podre)
20 min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Bolo de pamonha doce
55 min
Coalhada seca
15h 10min
Brigadeiros
1u. 30min
Escondidinho de carne
1u. 15min