Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 170 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 100 g goiabada, cortada em cubos pequenos
- 4 ovos em temperatura ambiente, separar gemas e claras
- 1 pitada de sal marinho
- 250 g açúcar
- 180 g iogurte natural
- 150 g farinha de milho fina (fubá)
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1287 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 104 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de coco gelado
1h
Bolo de mandioca com coco
1h 15min
Pudim de leite condensado
4h
Biscoito goiabinha
45min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Creme de milho verde
25min
Fatias húngaras
1h 50 min.
Esfiha de carne fechada
2u. 20min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Bolo de pamonha doce
55min
Bolo de milho cremoso
45min
Bolo cremoso de coco
2 godz. 45 min