Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 capesante con la corolla
- 12 gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi a tocchetti
- 60 g di brandy
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 15 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15 min.
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Uva e stilton ai pistacchi
15 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 min.
Capesante al profumo di arancia
1h 10 min.
Polpo in bottiglia
9h 10min
Aperitivo agrodolce
10 min.
Risotto ai frutti della passione con scampi
1h 30 min.
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Affogato al cioccolato e brandy
15 min