![Antipasto di funghi e capesante Antipasto di funghi e capesante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26326F2A-1FAE-474D-AA82-63AA2D468377/Derivates/CA5FB2AE-3D71-4808-A43A-F9DE57A03D95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 capesante con la corolla
- 12 gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi a tocchetti
- 60 g di brandy
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 15 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faraona ai funghi porcini
1 Std. 10 Min
Charlotte al pandoro e spumante
4h 50 min
Bignè alla crema di funghi e speck
1 Std. 35 Min
Zuppa di pesce misto
40p
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3 Std.
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1 Std. 35 Min
Anatra all'arancia
1 Std. 35 Min
Chawan mushi
35 Min
Cozze allo zafferano
55 min
Filtro d'amore
15 min
Barchette agli asparagi e salmone
50 Min
Antipasto di alici agli agrumi
2h 10min