![Franzbrötchen Franzbrötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58bc8a37-565a-4451-b27c-37d241d5b142/Derivates/920a5f8f-cff7-49dc-9697-1a7e7d374043.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Milch
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- 120 g Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 889 kJ / 212 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2 godz. 20 min
Berliner Ballen
2 godz. 30 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 Std. 15 Min
Puddingbrezel
2 godz. 30 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Amerikaner
2 Std.