Franzbrötchen

Franzbrötchen

3.9 416 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
18 Stück

Składniki

Teig
  • Milch
    220 g
  • Zucker
    70 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Salz
    1 Prise
Füllung und Fertigstellung
  • Butter kalt, in dünnen Scheiben
    100 g
  • Wasser zum Bestreichen
  • Zucker
    120 g
  • Zimt
    1 ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 889 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...