Urządzenia i Akcesoria
Stockbrot schwarz-weiß
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Stück
Składniki
Marzipanteig
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken100 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker40 g
-
Bittermandelaroma4 Tropfen
-
Milch110 g
-
Mehl250 g
-
Salz¾ TL
-
Butter weich20 g
Schokoteig
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker50 g
-
Milch140 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen230 g
-
Salz¾ TL
-
Kakao20 g
-
Butter weich20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1740 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Stockbrot
20 min
Stockbrot
1 godz. 30 min
Pummelhummeltorte
5 godz.
Knusperhaus
9 godz. 40 min
Baiserbäume
3 godz. 20 min
Oster Muffins
1 godz. 40 min
Baisergeister
4 godz.
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Erdbeer-Marshmallows
2 godz. 30 min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 godz.
Konfetti-Torte
3 godz.
Cookie-Grundteig
10 min