Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronen-Buttermilch-Kuchen
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 200 g Zucker
- 280 g Mehl
- 130 g Buttermilch
- 2 Eier
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Füllung und Frosting
- 500 g Schmand
- 80 g Lemon Curd
- 200 g Sahne
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- 30 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2673 kJ / 638 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Kloster-Cremetorte
12u.
Tropische Orangentorte
2h 40min
Baiser-Christbäumchen
6 Std.
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Schokoladentorte
2h 15min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1u. 15min
Pink Velvet Cake
1u. 15min
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45 min
Buttercreme
5min