Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Buttermilch-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke
Składniki
Zitronen-Buttermilch-Kuchen
-
Butter zum Einfetten
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält½
-
Zucker200 g
-
Mehl280 g
-
Buttermilch130 g
-
Eier2
-
Backpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
Füllung und Frosting
-
Schmand500 g
-
Lemon Curd80 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Puderzucker30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
2673 kJ /
638 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2016
26 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weihnachtliche Cupcakes
1 godz. 20 min
Babyparty-Torte
3 godz. 50 min
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Etagentorte
7 godz.
Mürbeteigplätzchen
2 godz. 15 min
Buttercreme
5 min
Ausstechkekse
1 godz.
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Pink Velvet Cake
1 godz. 15 min
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 godz.