Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Buttermilch-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke
Składniki
Zitronen-Buttermilch-Kuchen
-
Butter zum Einfetten
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält½
-
Zucker200 g
-
Mehl280 g
-
Buttermilch130 g
-
Eier2
-
Backpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
Füllung und Frosting
-
Schmand500 g
-
Lemon Curd80 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Puderzucker30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
2673 kJ /
638 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2016
26 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3 godz.
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Himbeer-Swirl-Cheesecake
7 godz. 30 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 godz.
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 godz. 40 min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 godz.
Triple Chocolate Cake
2 godz. 30 min
Lebkuchen-Schoko-Torte
4 godz. 30 min
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.