Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronen-Buttermilch-Kuchen
- Butter zum Einfetten
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 200 g Zucker
- 280 g Mehl
- 130 g Buttermilch
- 2 Eier
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Füllung und Frosting
- 500 g Schmand
- 80 g Lemon Curd
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- 30 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2673 kJ / 638 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Etagentorte
7 Std.
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 godz.
Zitronen-Joghurt-Torte
9h
Zitronen-Cake-Pops
3 godz. 15 min
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48h
Charlotte Russe
3 godz.
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48h
Vanille-Buttercreme-Torte
7 Std.
Buttercreme
5 min
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3 godz.