
Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Buttermilch-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke
Składniki
Zitronen-Buttermilch-Kuchen
-
Butter zum Einfetten
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält½
-
Zucker200 g
-
Mehl280 g
-
Buttermilch130 g
-
Eier2
-
Backpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
Füllung und Frosting
-
Schmand500 g
-
Lemon Curd80 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Puderzucker30 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
638 kcal /
2673 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 2/2016
26 Przepisów
Niemcy
Niemcy