![Petit fours Petit fours](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/163098.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 5 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 40 g Mehl
- 40 g Speisestärke
Füllung und Fertigstellung
- 80 g Aprikosenkonfitüre
- 100 g Schmand
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 600 g Puderzucker
- 75 g Wasser
- 15 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2h 30min
Schokoladentorte
2 Std. 15 Min
Lebkuchenblätter-Torte
28h 30min
Baumkuchenspitzen
1 Std. 20 Min
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48 godz.
Quadratische Eierlikör-Torte
1h 40 min
Mini-Baisers
3h 40min
Galaxy Cake
6 godz. 30 min
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.
Vanille-Buttercreme-Torte
7h
Schokoladencreme (Ganache)
20 Min