Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 5 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 40 g Mehl
- 40 g Speisestärke
Füllung und Fertigstellung
- 80 g Aprikosenkonfitüre
- 100 g Schmand
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 600 g Puderzucker
- 75 g Wasser
- 15 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pink Velvet Cake
1h 15 min.
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2h 40min
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Eierlikör-Candy Cake
3h
Charlotte Russe
3h
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Lübecker Nusstorte
4h 15 min.
Allrounder-Torte
1h 30 min.
Galaxy Cake
6h 30min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30 min
Schokoladencreme (Ganache)
20 min.