
Urządzenia i Akcesoria
Baumkuchenspitzen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 Stück
Składniki
-
Eier getrennt6
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Milch50 g
-
Rum2 EL
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben der Form130 g
-
Speisestärke70 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zimt1 Msp.
-
Kardamom1 Msp.
-
Zartbitter-Kuvertüre in Stücken300 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
137 kcal /
572 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Advent, Advent!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy