Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de fèves de soya
- eau tiède pour faire tremper
Petits pains mantou
- 40 g de sucre roux
- 265 g d'eau
- 1 ½ c. à thé levure boulangère sèche active
- 2 c. à thé d'huile végétale, ajouter une petite quantité pour graisser
- 1 c. à thé de sel
- 500 g de farine tout usage, ajouter une petite quantité à saupoudrer
Lait de soja
- 1160 g d'eau
- 60 - 85 g de sucre, au goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2u. 20min
Côtes levées aigres-douces (TM5/6 Metric)
30min
Julius à l'orange
5min
Maïs vapeur, mayonnaise au chipotle et salsa à la coriandre
45min
Haricots blancs Cuisson lente
14 Std. 40 Min
Lait frappé doré (Matthew Kenney)
Brak ocen
Papaya'péro
Brak ocen
Glace au tofu et au chocolat
6 Std. 10 Min
Sauce Alfredo à base de plantes (Matthew Kenney)
1h 30min
Crêpes soufflées japonaises (Métrique)
40min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1h