Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 120 g amendoim torrado, sem sal
- 4 ovos
- 180 g água
- 150 g açúcar demerara
- 150 g farinha de milho fina
- 100 g fécula de batata
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 12 fatias
- Kalorie
- 12895 kJ / 3085 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 357 g
- Tłuszcz
- 159 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 33 g
- Sód
- 1808 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho de maracujá
Brak ocen
Bolo Capuccino
50 Min
Bolo pão de mel
50 Min
Suco cítrico com capim-santo
Brak ocen
Bolo nega maluca
1h 5min
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50 Min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Repolho roxo agridoce
25 Min
Pizza Marguerita
1 Std. 15 Min
Bolo cremoso de coco
2h 45 min
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55 Min
Claras em neve
5 Min