Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 330 g de azúcar
- 240 g de claras de huevo (aprox. 6 claras) a temperatura ambiente durante 24 horas
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de vinagre
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Relleno
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- 500 g de frutas frescas variadas (p. ej. 2 rodajas de piña, ½ mango, 2 kiwis, 1 trozo de papaya, 1 pitahaya)
- 3 maracuyás
- 24 frambuesas frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1848 kJ / 441 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 78.5 mg
Alternatywne przepisy
Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada
6h
Macarons de avellana
2h 20min
Merengue francés
10 Min
Merengues con nata y coco
6 Std. 30 Min
Pavlova
1sa
Bougatsa griega con miel y pistaches
4 godz. 45 min
Merengue francés
2h 15min
Marquesa de chocolate
2 godz. 40 min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4h 40min
Pavlova
5 Std. 20 Min
La Pavlova despeinada
4sa
Macarons
2sa 30 dk