Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 330 g de azúcar
- 240 g de claras de huevo (aprox. 6 claras) a temperatura ambiente durante 24 horas
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de vinagre
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Relleno
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- 500 g de frutas frescas variadas (p. ej. 2 rodajas de piña, ½ mango, 2 kiwis, 1 trozo de papaya, 1 pitahaya)
- 3 maracuyás
- 24 frambuesas frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1848 kJ / 441 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 78.5 mg
Alternatywne przepisy
Curd de limón TM6
20 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15 Min
Tarta de limón amarillo
50 Min
Minipavlova de frutos rojos
3ωρ. 30 λεπτ.
Stollen
1h 20min
Croquembouche
1ωρ. 30 λεπτ.
Tejas de almendras
12 godz. 40 min
Pavlova
1 Std.
Pavlovas con frutos rojos
2h
Crema de lima
2h 20 min
Pavlova
5 godz. 20 min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4 godz. 40 min