Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Membrillos horneados
- 1500 g de agua
- 800 g de azúcar
- 6 membrillos, cortados por la mitad y descorazonados
- 250 g de almendras peladas
- 100 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
Pastel
- 160 g de azúcar
- 125 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 huevo mediano
- 150 g de harina de trigo
- 3 cdas de café preparado
- ½ cdita de polvo para hornear
- azúcar glass, para espolvorear
- crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jalea de toronja
13h 45min
Mermelada de fresas
1 godz. 5 min
Flan
2 Std. 45 Min
Mousse de chocolate
1h
Tarta de limón
2h
Strudel de manzana
1h 45min
Mermelada de ciruela
15min
Toronjas confitadas
13h 30 min
Brioche
8h
Mermelada de zanahoria
1 godz. 5 min
Ate de membrillo
1h 45min
Membrillo con agaragar
2h 35 min