Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hidratación de cereales
- 30 g de harina de maíz, (polenta)
- 20 g de avena
- 10 g de salvado de trigo
- 60 g de agua mineral
Masa
- 100 g de harina integral
- 300 g de harina
- 40 g de azúcar morena
- 10 g de sal
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 10 g de levadura seca instantánea - 30 g de arroz integral cocido
- 30 g de miel
- 120 g de leche
- 180 g de agua mineral, a temperatura ambiente
Cobertura de semillas
- 1 cucharada de avena
- 1 cucharada de semillas de amapola
- 1 cucharada de semillas de girasol
- 1 cucharada de semillas de linaza
- 1 cucharada de ajonjolí
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 474 kJ / 113 kcal
- Białko
- 3.24 g
- Węglowodany
- 20.63 g
- Tłuszcz
- 1.98 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan integral de molde
3h
Pan de frutos secos
2h 10min
Pan integral con cerveza y aceite de oliva
2h 50min
Pan integral de semillas
2h 50min
Pan rústico
2u.
Pan rápido
1h 35min
Pan integral con harina multicereales
3u. 50min
Hogaza de centeno
16h 50min
Pan integral con linaza
29 godz.
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2sa 40 dk
Pan integral con muesli
4h
Pan de cinco semillas
1h 50min