Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar morena - 200 - 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla sin sal, fría (en un sólo trozo)
- 1 cda vinagre
Cobertura de chocolate
- 120 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos
- 15 g de mantequilla
Base de chocolate
- 100 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 100 g de galletas tipo barquillo, en trozos pequeños
Crema de vainilla
- 1 vaina de vainilla
- 200 g de leche
- 2 huevos
- 50 g de azúcar
- 20 g de fécula de maíz
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 6088 kJ / 1455 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 113.2 g
- Tłuszcz
- 102.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 77 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de Cheesecake con mora azul TM6
14h 35 min.
Roles de canela con nuez caramelizada
3h 30min
Mini tartas de crema de fresa con galletas de chocolate
5h 30min
Licor de crema de whisky
10min
Dulce de leche
1 Std. 10 Min
Pastel avellanado crispie
3hod.
Dulce de leche
50min
Pastel de sémolina, almendra y miel
1小时
Dumplings tyrolean (Schlutzkrapfen)
Brak ocen
Pepinillos dulces encurtidos
48 godz. 20 min
Licor de dulce de leche
1 godz. 5 min
Tarta de dulce de leche y crema pastelera
2h 50min