Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla en trozos
- 2 - 3 pimientas de Cayena secas enteras
- 40 g de aceite de oliva
- 450 g de berenjena en trozos de 2-3 cm
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharada de alcaparras
- 150 g de salsa de tomate
- 8 - 10 hojas de albahaca fresca
- 20 g de azúcar
- 15 g de vinagre
- 80 g de lentejas cocidas en conserva (lavadas y escurridas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de garbanzos y verduras
25 Min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Callos veganos (setas con garbanzos)
30min
Curry de calabaza
40min
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50min
Curry vegano de berenjenas
50min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2h
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55 min
Curry de champiñones y garbanzos con espinacas
30min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Coliflor tika masala
30min