Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud

Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud

4.8 680 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz.
4 Portionen

Składniki

Früchte im Gewürzsud
  • Wasser
    400 g
  • Zucker
    40 g
  • Ingwer, frisch walnussgroß, in dünnen Scheiben
    1 Stück
  • Zitronenschale unbehandelt, dünn abgeschält (à 1 x 3 cm)
    2 Streifen
  • Orangenschale unbehandelt, dünn abgeschält (à 1 x 3 cm)
    2 Streifen
  • Anissamen
    1 TL
  • Zimtstange
    1
  • Kardamom
    ½ TL
  • Gewürznelken
    2
  • Vanilleschote längs halbiert
    ½
  • Honig
    80 g
  • tropische Früchte TK, nach Geschmack (z.B. Ananas, Heidelbeeren, Erdbeeren)
    600 g
Panna Cotta
  • Sahne
    500 g
  • Zucker
    75 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
  • weiße Gelatine
    4 Blätter

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 2708 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...