Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de azúcar
- 10 - 12 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 770 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 20 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 230 g de mantequilla en trozos
- 220 g de leche
- 200 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1300 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de coco y manzana
50 min
Costrada de Aoiz (Navarra)
2h
Chutney de cebolla roja caramelizada
24h
Merengue suizo
10min
Scones
30 min
Minisoufflés de chocolate y muesli crujiente
20 Min
Tarta de limón y merengue
3h
Merengue francés
2h 15min
Peras con crumble de coco y avellanas
45min
Crumble de fresas
50 min
Crème brûlée
4 Std. 30 Min
Crumble de manzana y frambuesas
1h 15 min