Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti (2-3 cm)
Pasta brisée
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
Ripieno
- 500 g di acqua
- 250 g di bietole, le foglie
- 150 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 10 uova di quaglia
- burro q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- insalata fresca, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 Min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1 Std. 30 Min
Torta pasqualina
2h 5min
Bignè con crema di asparagi
1 Std. 30 Min
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5 Std.
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Stuzzichini di Pasqua
1 Std. 30 Min
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1 Std. 30 Min
Baci di dama salati al formaggio
1 Std.
Alberello salato
2 Std. 10 Min