Schinken-Kohlrabi-Gratin

Schinken-Kohlrabi-Gratin

4.2 772 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln, festkochend in mundgerechten Stücken
    700 g
  • Kohlrabi in mundgerechten Stücken
    1000 g
  • Schinken, gekocht in Stücken
    200 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sahne
    100 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Mehl
    40 g
  • Zitronensaft
    1 - 2 Spritzer
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 1696 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...