Urządzenia i Akcesoria
Quick cheese soufflés
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
butter cut in pieces, plus extra for greasing50 g
-
flour plus extra for dusting60 g
-
Gruyère cheese cut in pieces150 g
-
eggs4
-
milk300 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
-
salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
cream, min. 30% fat100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
450.5 mg
Białko
15 g
Kalorie
1520 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.
Chocolate Fondants
40 min
Orange and Pear Pavlova (TM5)
Brak ocen
Twice Baked Cheese Soufflés (Metric)
1 godz. 25 min
Asparagus cream soup
30 min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Béchamel sauce
15 min
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Spinach and Cheese Soufflés
35 min
Broccoli and potatoes with blue cheese sauce
45 min
Quick Cheese Soufflés
45 min