Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- 60 g flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 4 eggs
- 300 g milk
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g cream, min. 30% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Sód
- 450.5 mg
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20 min
Chocolate Fondants
40 min
Chocolate mousse
3h 20min
Yoghurt cake
1h 40min
Apple cake
1h
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Creamy courgette soup
25 min
Lemon sorbet
8h 30 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Quiche Lorraine
50 min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min