Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- 3 chiles serranos, desvenados, o al gusto
- 100 g de cebolla, en trozos
- 40 g de hojas de cilantro, frescas
- 460 g de crema ácida
- 120 g de mayonesa
-
1
cubito de caldo de pollo
lub 1 cdita de concentrado de caldo de pollo - ½ cdita de sal, o al gusto
- 15 g de grenetina en polvo (ver tip)
- galletas saladas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 621 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócoli
15 Min
Crema de chile poblano
25min
Crema de jitomate
30min
Crema de elote
20 Min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Aderezo de cilantro
5 dk
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50min
Sopa de cebolla TM6
55min
Crema de espárragos y queso Brie
30min
Mostachón de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Botana de queso y ostiones ahumados
2 Std.
Dip de espinaca y alcachofa
20 Min