Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de Zanahoria
- 150 g de nueces
- 300 g de azúcar mascabado
- 100 g de azúcar estándar
- 180 g de aceite vegetal
- 4 huevos
- 1 cdita de vainilla
- 250 g de harina de trigo
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- ½ cdita de sal fina
- 1 ½ cda de canela en polvo, o al gusto
- 300 g de zanahorias, peladas y ralladas
Betún de queso crema
- 220 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 115 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 250 - 300 g de azúcar glass, cernida
- 1 cdita de vainilla
Mazapán de almendras
-
110
g de almendras fileteadas
lub 110 g de harina de almendras - 150 g de azúcar glass, cernida
- ½ cda de jarabe de maíz
- ½ claras de huevo
- ½ cdita de extracto de almendra natural
- colorante en gel anaranjado
- colorante en gel verde
- Wartości odżywcze
- na 12 porciones
- Kalorie
- 43630 kJ / 10388 kcal
- Białko
- 119 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 571 g
- Błonnik
- 51 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de reyes
4h
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30 min
Pan de elote
2u.
Pan de muerto
6u.
Rosca de Reyes
3h
Bisquets
40min
Pay de manzana casero
2h 20 min
Betún de queso crema
5 Min
Panqué de plátano
1h 50min
El mejor pastel de chocolate
1u.
Mostachón de frutos rojos
1h 30 min
Roles de canela con glaseado
2h 30min