Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betún de chocolate
- 135 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 220 g de azúcar glass
- 50 g cocoa en polvo
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de vainilla
- 1 - 2 cdas de leche
Pastel de chocolate
- 450 g de azúcar refinada
- 225 g de harina
- 75 g cocoa en polvo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- 2 huevos
- 245 g de crema, tipo media crema
- 250 g de café preparado, cargado
- 120 g de aceite vegetal
- 1 cda de vainilla
Decoración
-
flores comestibles, los necesarios para decorar
lub frutos rojos variados, frescos, los necesarios para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2214 kJ / 527 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Panqué de plátano
2h 15min
Conchas Gourmet
3h 15 min
Rosca de reyes
4h
Betún de queso crema
5 min
Panqué de vainilla
2u. 40min
Pan de elote
2h
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Pay de queso
6h
Bisquets
40min
Roles de canela con glaseado
2h 30 min
Pay de manzana casero
2h 20min