Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de vainilla
- 4 huevos grandes
- 300 g de leche entera de vaca
- 1 cda de jugo de limón recién exprimido
- 140 g de mantequilla sin sal, en cubos, a temperatura ambiente
- 60 g de aceite vegetal
- 360 g de azúcar refinada
- 330 g de harina de trigo
- 3 cdas de fécula de maíz
- 2 cditas de polvo para hornear
- ½ cdita de bicarbonato de sodio
- ½ cdita de sal fina
- 1 cda de extracto de vainilla natural
Betún de chocolate
- 360 g de mantequilla sin sal, en cubos, a temperatura ambiente
- 90 g de cocoa en polvo
- 480 g de azúcar glass
- 90 g de leche entera
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 3428 kJ / 816 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 453 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5min
El mejor pastel de chocolate
1h
Betún de chocolate
10min
Betún de mantequilla básico
10min
Betún de queso crema
5min
Panqué de vainilla
2h 40min
Pan de elote
2h
Mostachón de frutos rojos
1 godz. 30 min
Galletas de chispas de chocolate
40 min
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min
Roles de canela con glaseado
2h 30min
Pay de manzana casero
2 godz. 20 min