Urządzenia i Akcesoria
Nussecken-Tarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Nussboden
-
Haselnüsse120 g
-
Zucker130 g
-
Mehl190 g
-
Ei1
-
Butter kalt, in Stücken120 g
Füllung und Fertigstellung
-
Haselnüsse200 g
-
Mandeln200 g
-
Butter in Stücken250 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Wasser20 g
-
Aprikosenkonfitüre50 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
9 mg
Białko
7 g
Kalorie
2151 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auf die Nuss
7 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Schoko-Erdnuss-Cheesecakes
5 godz. 30 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Damencreme
5 godz. 20 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Rahmkuchen
9 godz. 25 min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 godz. 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min