Urządzenia i Akcesoria
Nussecken-Tarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Nussboden
-
Haselnüsse120 g
-
Zucker130 g
-
Mehl190 g
-
Ei1
-
Butter kalt, in Stücken120 g
Füllung und Fertigstellung
-
Haselnüsse200 g
-
Mandeln200 g
-
Butter in Stücken250 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Wasser20 g
-
Aprikosenkonfitüre50 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
9 mg
Białko
7 g
Kalorie
2151 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auf die Nuss
7 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 Std.
Schoko-Erdnuss-Cheesecakes
5 Std. 30 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 Min
Damencreme
5 Std. 20 Min
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Rahmkuchen
9 Std. 25 Min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 Std. 30 Min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min