Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond paste filling
- 250 g blanched almonds
- 80 g sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch salt
- 30 g butter, unsalted, softened
- 1 tbsp orange flower water
Folding and frying briouats
- 250 g filo pastry, cut in strips (36 cm x 6 cm)
- 50 g unsalted butter, melted
- 1 egg yolk, lightly whisked
- vegetable oil, for frying
- 300 g honey
- ½ tbsp orange flower water
- 2 tbsp sesame seeds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème Caramel (Flan)
3h
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM6)
55 min
Dulce de Leche
7h 35 min
Panna Cotta
6h 15min
Marble cake
2h
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Crema catalana
40 min
Cheesecakes in jars
4h
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 Std. 50 Min