Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para rebozar
- 100 g de agua
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 150 g de cerveza fría
- 230 - 250 g de harina
- 1 cucharada de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal (ajuste dependiendo del bacalao)
Fritura y decoración
- 400 - 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (sin piel ni espinas en bastones de 5x1 cm)
- 300 g de aceite de oliva
- 1 lata de pimiento rojo en conserva cortado en tiras finas (aprox. 70 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Bacalao dorado
25min
Salmorejo
10min
Cachuela extremeña
4h 20min
Ajoblanco
5 dk
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Salsa de Pedro Ximénez
35min
Croquetas de pescado con hierbabuena
9h
Croquetas de gambas
9h 10min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2 Std. 30 Min
Tigres
1小时
Croquetas de cocido madrileño
9 Std. 15 Min
Leche frita
2u. 45min