Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de azúcar
- 400 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de bicarbonato
- 70 g de nueces peladas y cortadas a cuchillo en trozos irregulares
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos de 2-3 cm
- 150 - 200 g de nubes
- 8 bolas de helado de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3985 kJ / 953 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 113.3 g
- Tłuszcz
- 49.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 220.2 mg
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2 Std. 20 Min
Muffins tres chocolates
40min
Panecillos de queso de cabra
2 Std.
Minibicas con dulce de leche
1h 40min
Tarta de chocolate con crema de Mascarpone y base de Amaretti
2h 30min
Mississippi mud cake
50min
Toffee nut latte
20min
Lodo chocolateado del jardín
1h
Cupcakes de café y avellanas
1 Std. 35 Min
Cupcakes fantasma
1h
Cookie gigante
40min
Strudel de manzana
1 Std. 20 Min