Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de avellanas
- 280 g de harina
- 80 g de azúcar
-
25
g de azúcar vainillado
lub 25 g de azúcar de vainilla casero - 2 yemas de huevo
- 200 g de mantequilla fría cortada en trozos
- 50 g de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 0.82 g
- Węglowodany
- 6.05 g
- Tłuszcz
- 4.08 g
- Błonnik
- 0.23 g
Alternatywne przepisy
Galletas de manteca y coco
1h 10min
Besos de dama
1h
Galletas con huella
20 min
Galletas de cardamomo
40min
Melindres (Galicia)
1h
Bundt cake de especias
2h
Lenguas de gato
40min
Galletas de almendra con chocolate negro
1h 40min
Pastas de avellanas
1h 45min
Magdalenas de almendra
35 Min
Cookies de dátiles, café y nueces
50min
Galletas danesas
35 Min