Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de avellanas
- 280 g de harina
- 80 g de azúcar
-
25
g de azúcar vainillado
lub 25 g de azúcar de vainilla casero - 2 yemas de huevo
- 200 g de mantequilla fría cortada en trozos
- 50 g de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 0.82 g
- Węglowodany
- 6.05 g
- Tłuszcz
- 4.08 g
- Błonnik
- 0.23 g
Alternatywne przepisy
Tarta de Santiago
1u. 10min
Magdalenas de almendra
35 Min
Lenguas de gato
40 Min
Lenguas de gato con chocolate
40 Min
Pastelitos de coco (sin azúcar)
1h
Galletas de manteca y coco
1u. 10min
Magdalenas de naranja
1h
Magdalenas de mantequilla
1h
Galletas de almendra con chocolate negro
1 Std. 40 Min
Pastel de manzana con crujiente de nuez
1 godz. 30 min
Galletas danesas
35 Min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 Std. 15 Min