Macarons de flor de hibisco

Macarons de flor de hibisco

4.0 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
35 unidades

Składniki

Ganache de flor de hibisco
  • 10 g de flores de hibisco secas
  • 150 g de nata (35% de grasa)
  • 180 g de chocolate blanco para postres en trozos
Macarons de flor de hibisco
  • 15 g de flores de hibisco secas
  • 80 g de azúcar
  • 70 g de almendra molida
  • 70 g de azúcar glas
  • 2 claras de huevo (aprox. 70 g) a temperatura ambiente
  • 1 pellizco de sal
  • 4 gotas de vinagre

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 1.1 g
Kalorie 305 kJ / 73 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...