Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de flor de hibisco
- 10 g de flores de hibisco secas
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate blanco para postres en trozos
Macarons de flor de hibisco
- 15 g de flores de hibisco secas
- 80 g de azúcar
- 70 g de almendra molida
- 70 g de azúcar glas
- 2 claras de huevo (aprox. 70 g) a temperatura ambiente
- 4 gotas de vinagre
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Helado de regaliz
4h 15min
Cake con corazón
4u.
Kouign-amann
4h 10min
Macarons de helado de coco
2h 20 min
Parfait de Chai latte
15h 5min
Latte de rosas y jamaica TM6
10min
Shortbread
50min
Cake de chocolate con jengibre confitado y cremoso de anís (Sergio y Javier Torres)
8 godz.
Rollos de canela con nueces pacanas
15 godz.
Macarons de fresa
2 Std. 30 Min
Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña
4h 15min
Pan de Pascua Cozonac (Kozunak)
5h