Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de flor de hibisco
- 10 g de flores de hibisco secas
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate blanco para postres en trozos
Macarons de flor de hibisco
- 15 g de flores de hibisco secas
- 80 g de azúcar
- 70 g de almendra molida
- 70 g de azúcar glas
- 2 claras de huevo (aprox. 70 g) a temperatura ambiente
- 4 gotas de vinagre
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20 min
Galletas de cocoa decoradas
1u. 45min
Macarons de avellana
2h 20 min
Bachour: LOVELY mousse de chocolate blanco, rosas y frambuesa
14sa
Pasteles de nubes con coco y pistachos
5h 20min
Crema de mantequilla
35min
Roscón relleno con frutas confitadas
4h
Bachour: Tartas de frambuesa con chocolate
2j 30 menit
Bundt cake de especias
2h
Medias lunas de vainilla y avellanas
2h 15min
Macarons
2j 30 menit
Pasta para pay
1h