Gefüllte Gnocchi mit Tomatensauce

Gefüllte Gnocchi mit Tomatensauce

3.4 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Wasser
    1000 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    500 g
  • Mehl
    300 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Chilipulver
    1 - 2 Prisen
  • Olivenöl
    30 g
  • Paniermehl
    100 g
  • Sardellenfilets, in Öl abgetropft, in Stücken
    10 - 12
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Porree in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Zucker
    1 - 2 Prisen
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    2 TL
  • Basilikum abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    10 g
  • Mozzarella (125 g), abgetropft, in Würfeln (1 cm)
    1 Kugel
  • Wasser zum Kochen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2300 mg
Białko 32 g
Kalorie 3701 kJ / 884 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 105 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...