Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de tomate maduro en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharada de aceite
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 125 g de queso palmero (o queso curado de oveja) en trozos
- 30 g de cebolla
- 50 g de aceite
- 170 g de harina de trigo
- 400 g de leche entera
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 150 - 200 g de pan rallado
- 2 huevos
- 500 - 600 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 36 unidades
- Kalorie
- 16328.7 kJ / 3906.4 kcal
- Białko
- 91.3 g
- Węglowodany
- 250.9 g
- Tłuszcz
- 282 g
- Błonnik
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetones de picadillo de chorizo
9 Std. 15 Min
Hornazo de Salamanca
50min
Tequeños
45 min
Croquetas Tex-Mex
9 godz. 10 min
Almogrote
1h
Pollo con mantequilla (Murgh makhani)
1 Std. 15 Min
Enchilada de ternera (Batch cooking)
30 min
Empanadillas de puerro, salmón y queso cremoso
1 godz. 45 min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9 godz. 30 min
Croquetas de piquillos
9 Std. 15 Min
Arroz blanco rehogado al limón
45 min
Quesada pasiega
45 min