Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengues
- 110 g de azúcar
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de jengibre molido
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (aprox. 70 g)
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de azúcar
- 200 g de frutos rojos frescos variados
- 1 - 2 cucharadas de pistachos (sin piel y sin sal) picados
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 207 kJ / 49 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 37.2 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada de col (Coleslaw)
30 min
Masa sablé con cacao
1h
Pavlova de frutas tropicales
3h 40min
Frangipan de almendra
15 menit
Masa quebrada
5 menit
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Tejas de almendras
12h 40min
Scones de suero de leche con queso fresco
6h 40min
Helado de menta y chocolate
8h 30min
Mantequilla Maître d'Hôtel
5 menit
Salsa de chocolate
10 min
Crema de limón (Lemon curd)
25 min