Pan persa (Naan barbari) - Irán

Pan persa (Naan barbari) - Irán

4.8 72 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 unidades

Składniki

  • 430 g de agua
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 10 g de miel
  • 510 g de harina de fuerza (y algo más para trabajar la masa)
  • 1 cucharadita de sal
  • polenta para espolvorear
  • aceite de girasol para engrasar
  • 1 cucharadita de bicarbonato
  • 2 cucharadas de semillas de sésamo
  • 2 cucharadas de semillas de amapola

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 509 kcal / 2128 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 94.3 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...