Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de naranja
- 200 g de harina de repostería
- 150 g de mantequilla (a temperatura ambiente)
- 1 pellizco de sal
- 50 g de almendra molida
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 yema de huevo
- 60 - 80 g de chocolate negro (85% de cacao) en trozos de 1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 400 kJ / 95 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 28 mg
Alternatywne przepisy
Galletas sándwich de avena con chocolate
50 min.
Pastas de avellanas
1u. 45min
Magdalenas de almendra
35 Min
Miniroscones de bizcocho
9h
Magdalenas chocolate
1h
Galletas de manteca y coco
1u. 10min
Magdalenas de naranja
1h
Magdalenas de mantequilla
1h
Cookies de avena con harina integral y miel
45 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 Min
Galletas danesas
35 Min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 Std. 15 Min