Wersje kompatybilne
Almôndegas com molho de tomate e massa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almôndegas
- 40 g pão fresco ou de véspera cortado em pedaços
- 80 g leite
- 6 - 12 pés de salsa, só as folhas
- 1 dente de alho (opcjonalnie)
- 400 g carne de vaca picada
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- Azeite q.b. p/ untar
Molho de tomate
- 1 dente de alho
- 50 - 80 g cebola cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 600 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
Massa
- 1200 g água
- 20 g azeite
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 320 g esparguete
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2668 kJ / 637 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1441 mg
Alternatywne przepisy
Arroz doce
1 Std. 5 Min
Lombinho de porco com molho de mostarda e batatas
1 Std. 5 Min
Frango garam massala com arroz basmati
35 min
Bacalhau ibérico: à Gomes de Sá com molho pil pil
55 min
Caril de frango rápido com arroz basmati
40 min
Salmão com molho de cogumelos e batata
35 min
Esparguete à carbonara
25min
Almôndegas com molho de tomate e puré de batata
45 min
Peitos de frango pizzaiola com puré de batata e aipo
1 godz.
Lasanha
1 godz. 45 min
Esparguete arrabiata com atum
30 min
Caril de camarão com arroz basmati
35 min