Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g grão-de-bico seco
- 500 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 ramo de alecrim
- 100 g vinho branco
- 2 dentes de alho esmagados
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 120 g chouriço de carne cortado em rodelas
- 120 g chouriço de porco preto moira cortado em rodelas
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 500 g água
- 150 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de cominhos
- 250 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 70 g massa tipo macarronete
- 5 g coentros
- 5 g hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2376 kJ / 569 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Carne de vaca estufada com gnocchi
1 Std. 30 Min
Guisado de porco com grão
1h 45min
Rancho
2h 45 min
Frango com molho de leitão
1 Std.
Arroz de enchidos e feijão
35 Min
Frango na púcara
50 Min
Moelas
7h
Feijoada à transmontana
45min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Francesinha
1 Std.
Rojões com castanhas
2 godz. 40 min