Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta hojaldre sin empaste
- 1 receta de pasta hojaldre, (ver receta en Esenciales), en Dulces Besos con Thermomix® por Paulina Abascal
- 50 g de azúcar refinada, para espolvorear antes de hornear
Crema pastelera de rompope
- 400 g de leche
- 100 g de rompope
- 150 g de azúcar
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 50 g de mantequilla
- 55 g de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2889 kJ / 688 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 427 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta hojaldre sin empaste
1sa
Rosca de reyes
4sa
Pastel de tres leches
3h
Cheesecake con Baklava (Black Diamond)
4sa
Crema pastelera
10 Min
Pan de muerto
6h
Mermelada de tejocote y vainilla
1sa
Rompope de nuez
20 dk
Atole de arroz de la esquina
35 dk
Tamales de elote, queso y zarzamora
2sa 30 dk
Gelatina de rompope
5 Std. 20 Min
Flan de queso crema
4sa