Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta hojaldre sin empaste
- 1 receta de pasta hojaldre, (ver receta en Esenciales), en Dulces Besos con Thermomix® por Paulina Abascal
- 50 g de azúcar refinada, para espolvorear antes de hornear
Crema pastelera de rompope
- 400 g de leche
- 100 g de rompope
- 150 g de azúcar
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 50 g de mantequilla
- 55 g de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2889 kJ / 688 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 427 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Churros de la esquina
40min
Corona de brioche de crema de whisky TM6
5h
Pastas para té
1h
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Pasta para tarta
20min
Pasta choux
20min
Rosca de reyes
4h
Cubiletes de queso
1h
Pastel de elote con rompope TM6
2h
Pasta hojaldre sin empaste
1h
Bisquets
40min
Roles de canela
2h 30min