Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 cdas de azúcar glass (opcjonalnie)
- 200 g de caramelos de menta
- 300 g de chocolate blanco, en trozos
- 1000 g leche
- 12 hojas de menta fresca, para decorar
- 2 de caramelos de menta, toceados
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 2143 kJ / 510 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate caliente
15min
Malteada de brownie de chocolate
35 Min
Limonada rosa
10 min
Agua de Horchata
10 min
Caldo de camarón
40 Min
Agua de guanábana
15min
Barra de chocolate estilo Oaxaqueño
2h
Chocolate caliente con aroma de cardamomo
20 min
Café de olla
25 Min
Caldo de camarón
25 Min
Malteada de fresa
5min
Frappuccino
5min