Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel and Chocolate Mousse
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Caramel
-
sugar250 g
-
maple syrup90 g
-
butter cold80 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt1 tsp
-
water1060 g
-
lemon juice (see tip)2 tsp
-
vinegar1 tbsp
Chocolate Mousse
-
sugar50 g
-
milk chocolate cut in pieces200 g
-
butter30 g
-
eggs separated4
-
salt1 - 2 pinches
-
whipped cream to decorate
-
milk chocolate in curls, for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
289 mg
Białko
7 g
Kalorie
2120 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Velvet Number Cake
2 godz. 30 min
Raspberry Ripple Ice Cream
12 godz. 45 min
Homemade sausages
1 godz. 40 min
Steamed Chocolate Flan Cake
7 godz.
Honeycomb Toffee
Brak ocen
Smoked Salmon Lemon Pasta
35 min
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
10 godz.
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 godz. 10 min
Cachupa with pork and beans
Brak ocen
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Limoncello
192 godz. 30 min