![Spiced lamb flatbread Spiced lamb flatbread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f556d094-5e67-4bec-9661-5f4ccc7cc3c9/Derivates/f5d0c73c-6be6-446d-a09a-df5842979b31.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flatbread
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 150 g water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried yeast
- 300 g bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g onions, cut into quarters
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt, plus extra for sprinkling
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
Assembly and baking
- 30 g pine nuts
- 2 lemons, cut into quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Arabian ice cream
10h 25min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 phút
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese sambousek
1 Std. 45 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 Std.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 phút
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min