Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 260 g água
- 20 g fermento de padeiro fresco esfarelado
-
10
g mel
lub 10 g açúcar amarelo - 350 g farinha de mistura de cereais
- 150 g farinha tipo 65
- 20 g azeite
- ½ c. chá de sal
Molho de tomate
- 200 g tomate fresco cortado em pedaços
- 5 folhas de manjericão
- 1 dente de alho
- 50 g azeite
- ½ c. chá de orégãos
- ¼ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 498.8 kJ / 119.2 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 80 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte tatin de tomate
1ωρ. 10 λεπτ.
Pappardelle com bacon e alho-francês
30 λεπτ.
Baguetes de espelta com massa-mãe
7h 35min
Mini pizas de beringela
55 min
Pudim de crepes com bolonhesa e espinafres
1ωρ. 20 λεπτ.
Noodles de legumes com molho de atum
35min
Piza com azeite de ervas aromáticas e burrata
1ωρ. 20 λεπτ.
Fantasmas no empadão
1ωρ. 20 λεπτ.
Wraps de abacate, mozarela e pesto
10 λεπτ.
Salada de beterraba, batata e ovo mole
40 Min
Cogumelos Portobello fatiados com chimichurri de abacate
30 λεπτ.
Piza Margarita
2 Std. 10 Min