Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g gengibre fresco, cortado em fatias finas (2 mm)
- 200 g água
- 25 g gelatina em pó neutra
- 60 g sumo de limão
- 100 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 49.4 kJ / 11.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casa de gengibre (massa de bolo)
1 Std. 30 Min
Legumes salteados com molho de brócolos - TM6
30 Min
Salada de batata com vinagrete de ervas - TM6
45min
Doce de uvas e frutos secos
50 Min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Maçãs em flor
55 Min
Ovos com bacon e pimentos
35 Min
Almôndegas com legumes estufados
45min
Empadas de bacalhau
1h 20min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Bolo de laranja sem glúten
40min
Castanhas glaceadas (marrons glacés)
72h