Urządzenia i Akcesoria
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 pieces
Składniki
-
palm sugar (gula Melaka) cut in chunks (3 cm)227 g
-
caster sugar105 g
-
water1220 g
-
pandan leaves tied into knots4 - 5
-
glutinous rice flour150 g
-
white rice flour1 tbsp
-
coconut milk concentrated380 g
-
salt1 pinch
-
oil to grease
-
white vinegar15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
21 mg
Białko
1 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 godz. 20 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min