Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 227 g palm sugar (gula Melaka), cut in chunks (3 cm)
- 105 g caster sugar
- 1220 g water
- 4 - 5 pandan leaves, tied into knots
- 150 g glutinous rice flour
- 1 tbsp white rice flour
- 380 g coconut milk, concentrated
- 1 pinch salt
- oil, to grease
- 15 g white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Nasi Lemak
45 min
Chilli Stuffed Fish
1h
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Tom Yum Goong
30 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min