Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 227 g palm sugar (gula Melaka), cut in chunks (3 cm)
- 105 g caster sugar
- 1220 g water
- 4 - 5 pandan leaves, tied into knots
- 150 g glutinous rice flour
- 1 tbsp white rice flour
- 380 g coconut milk, concentrated
- 1 pinch salt
- oil, to grease
- 15 g white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 Min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Masala Squid
25min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min