Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 100 g shallots
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 70 g light soy sauce
- 2 tbsp fermented soybean paste (taucu)
- 250 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg omelette, cut in thin strips, to garnish
- 1 firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin slices, to garnish
- 3 calamansi limes, cut in halves, to garnish
- 2 tbsp deep fried shallots, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45min
Curry Chicken
1h
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Sambal Petai Prawns
20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Nasi Lemak
45min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Char Kway Teow
15 Min
Sambal Belacan
10 min