Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de lomo de cerdo
- 3 dientes de ajo
- 10 g de jengibre
- 120 g de cebolla
- 95 g de tocino ahumado
- 130 g dátiles, sin hueso
- 130 g de ciruela pasa deshuesada
- 80 g de apio, pelado
- 90 g de manzana, pelada y en cubos
- 225 g de tomate verde
- 320 g de jitomate
- 30 g de chile guajillo
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 30 g de aceite de oliva
- 5 piezas de pimienta gorda
- 2 piezas anís estrellado
- 1 rama de canela
- 1 cdita de mejorana seca
- ½ cdita de tomillo seco
- 500 g de agua
- 3 cditas de sal fina
- 1 cda de azúcar
- 20 g de vinagre de manzana
- hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3335 kJ / 794 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jugo de carne al chipotle
55min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Mole huasteco
20 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Costillas de cerdo agridulces
40min
Caldo de camarón
25min
Pierna adobada navideña
1u. 45min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Cerdo entomatado
50min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1u. 45min
Pipián rojo
1h
Adobo básico
30min