Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 4 œufs
- 80 g de farine de blé
- 50 g d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1566 kJ / 371 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Gâteau au citron
2h
Gâteau au yaourt
1 Std. 40 Min
Biscuits au beurre
50 min
Gâteau aux pommes
1h
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Pâte à crêpe
1h 15 min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Riz à la tomate
30 min
Muffins aux pépites de chocolat
1h
Pâte à gaufre
1h 30min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Cake surprise
2h