Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 130 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de sucre roux
- 2 œufs
-
2
c. à café de sucre vanillé maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille - 180 g de farine de blé
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- ½ c. à café de levure chimique (¼ sachet)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Best of 2019 8 Przepisów, Szwajcaria
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat
3sa 20 dk
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Pâte à crêpe
1h 15min
Muffins aux pépites de chocolat
1h
Roulé au chocolat
1 godz. 30 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Pâte à gaufre
1 godz. 30 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Brownie
45 min
Madeleines
30 min
Crumble aux pommes
45 min
Pâte à pancakes
30 min