Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 704 kJ / 167 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
-
Basiques - Pâtisserie 9 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2 Std.
Génoise
1sa 50 dk
Pâte brisée sucrée
1sa 50 dk
Ganache au chocolat
20 Min
Crème d'amande
10 dk
Chouquettes à la crème pralinée
2 godz. 15 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1sa
Fraisier
12h 45 min
Forêt-noire
2 Std. 30 Min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Tarte tropézienne
3sa