![Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric) Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8D2A0883-95BA-4C9F-A575-303577F532D4/Derivates/A87AD746-0DFD-49AE-B1B2-071227001579.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cubed (2 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 45 g unsalted butter, divided
- 15 g extra virgin olive oil
- 280 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 60 g dry white wine
- 700 g water
-
1
stock cube, beef or vegetable
lub 1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade - ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1794.3 kJ / 428.9 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 588.8 mg
Alternatywne przepisy
Parmesan Risotto (TM6)
30 min
Gazpacho
1h 15min
Mushroom Risotto
30 min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Risotto with Broccolini
35 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30 min
Salmon Tartare
10 min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1h 40min
Pizza Dough (TM5 Metric)
1 godz.