Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)

Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)

4.5 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cubed (2 cm)
    40 g
  • shallot (approx. 30 g)
    1
  • unsalted butter divided
    45 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see Tip)
    280 g
  • dry white wine
    60 g
  • water
    700 g
  • stock cube beef or vegetable
    1
    1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 428.9 kcal / 1794.3 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 588.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...